Беседа със здравни работници от РЗИ-Добрич- ОУ “ Васил Левски“ – с. Хитово
На 12 януари  2022 година в ОУ “ Васил Левски“ с. Хитово се проведе беседа, пред учениците от начален и прогимназиален етап, със здравни работници от РЗИ – Добрич .

На учениците от начален етап беседата бе на тема:“ Лична хигиена и хранене“. А  учениците от прогимназиален етап разговаряха на тема:“ Превенция- тютюнопушене и зависимости“.
На всички ученици бяха раздадени подаръци от здравните работници- пакети с четка за зъби, паста за зъби, сапун, мокри кърпи и носни кърпи.
Учениците слушаха с интерес  и бяха изключително благодарни и удовлетворени от беседите със  здравните лица. Особено щастливи се чувстваха от получените подаръци, които бяха предназначени , единствено и само, с грижа за здравето.
VII фестивал на руската поезия, песен и танц ,, Пусть всегда будет солнце“
Второ място на националния кръг на VII фестивал на руската поезия, песен и танц ,, Пусть всегда будет солнце“
КОЛЕДНО ТЪРЖЕСТВО-  2021/2022
По традиция  на 23.12.2021г. учениците от ОУ „Васил Левски “ с. Хитово посрещнаха  дядо Коледа .На вълнуващото тържество  организирано в училище , бяха обявени и наградени 14 участници  в надпреварата за най-добра  коледна украса  „Весела Коледа за всички“, организирана от община Добричка. На второ място в конкурса е класирана  Айча Асан III клас от  ОУ “Васил Левски“ с. Хитово , а трето място  е за  Зьохре  Ердинч-IV клас пак от нашето училище. В училище беше организиран конкурс  и за най- добре украсена класна стая. Честито  на  спечелилите ,сред които  са II  и III клас, украсили най-добре  класната си стая следвани от I и  IV ,които  заеха почетното второ място !
На всички  весела  и щастлива Коледа!
Здравна беседа в начален етап ОУ “ Васил Левски“ с. Хитово със здравни работници от РЗИ- Добрич-11 .11.2021г.
Здравен кът в училище 
16.11 международен ден на толерантността

 

В навечерието на свещения  български празник  1 ноември -Денят на  народните будители  по традиция  в ОУ „В.Левски“ с. Хитово , при строги епидемиологични мерки, бе проведено  тържество ,посветено на  празника. Отново  прозвучаха думите  възхвала  и преклонение към святото дело. Децата отново   изразиха  своите благодарности  към днешните будители- техните учители и им поднесоха цветя   за празника .

15 септември начало на учебната година 
24 май-ден на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност
24 май – най-вълнуващият, най –българският празник, празник, който тачим и почитаме, и тази година събра ученици, учители и родители в ОУ „Васил Левски” . Отново ликовете на светите братя бяха обкичени със божури и други свежи цветя, отново ехтяха стихове посветени на безсмъртното им дело.  Учениците от първи до седми клас рецитираха и пяха във възхвала на великото дело на първоучителите. Извиха се кръшни хора. Празничното настроение се предаде и на гостуващите родители

 

Екскурзия с учебна цел – гр. Русе- 2020-2021г. 

Къща-музей Баба Тонка

Екомузей – Русе

Басарбовски Скален манастир

 

Формиране на здравна култура у учениците Как да окажем първа помощ На 17 май 2021 година учениците от прогимназиален етап, от ОУ „Васил Левски“ с. Хитово усвоиха основните стъпки в първата помощ. Основни действия и важни правила при оказване на първа долекарска помощ на нашите ученици показа медицинската сестра в училище Росица Желязкова. Благодарение на г-жа Желязкова в училище, в ЧК ежемесечно се провеждат здравни беседи и по този начин учениците непрекъснато получават здравно образование и култура.

 

 

 

Един нестандартен час по ФВС На поход до язовира

Великден в училище

Тържество за буквите

 

Награди от конкурс за оригинална мартеница и мартенско пано под наслов “ Здраве и радост с Баба Марта“ 

Ден на розовата фланелка 24.02.2021 г

 

148 години от гибелта на Левски

19 02.2021 г.

Патронен празник в училище

ИКТ в часовете по АЕ и ЧП

ИКТ в часовете по АЕ и ЧП

ИКТ в часовете по АЕ и ЧП

 

 

Честит празник, будители!

На 29 октомври  ОУ „ Васил Левски“ с. Хитово отбеляза деня на народните будители- книжовниците и просветителите, които са изградили и съхранили духовните ценности и националното самосъзнание на българите.

В навечерието на празника, учениците отдадоха почит на будителите на българския народ и радетелите за българското самосъзнание. Възпитаниците на ОУ „ Васил Левски“ с. Хитово рецитираха стихове, изпълниха песни и изработиха тематично табло за просветителите.

 

 

 

 

 

 

 

“ Беседа за COVID-19 с ученици в условията на коронавирус „

ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2020/2021 ГОДИНА
На 15.09.2020 г. бе открита новата 2020/ 2021 учебна година.
Въпреки епидемиологичната обстановка, учителите с радост и възторг посрещнаха своите първокласници.
Песни и стихове огласиха училищния двор и превърнаха деня в истински празник.
Да сподели радостта ни с нас беше кметицата на община Добричка- Соня Георгиева.
Сред гостите бяха и кметовете на околните села.

„Върви ,народе възродени…“

Възпитаници на ОУ“Васил Левски“, с. Хитово,община Добричка поздравяват всички ученици, учители и родители с 24 май-Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

В условията на дистанционно обучение учениците под ръководството на своите преподаватели, както и с помощта на родителите си направиха клиповете, с които отбелязват най-светлия празник за всяко българско училище.

Благодарим за проявената инициативност, за прекрасните изпълнения! Честит празник!

3 март – Национален  празник на България

Честита баба Марта!

Мартенички, мартенички – бели и червени !

Да сте здрави, румени, весели и засмени!

Масленица

Масленица считается старинным русским народным праздником.

Ден на розовата фланелка 2020 срещу тормозa в училище

Всяка година в последната сряда на февруари отбелязваме международния Ден за борба с училищния тормоз. Тази инициатива започва през 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат.

Отбелязването на Деня на розовата фланелка ни напомня, че тормоз в училище съществува и ни подканя да помислим как да постъпваме в ситуации на тормоз, че има как и можем да се противопоставяме на тормоза ВСЕКИ ДЕН.

19 ФЕВРУАРИ – ПАТРОНЕН ПРАЗНИК!

Цяла седмица продължават събитията, посветени на патронния празник в нашето училище.

В очакване на Коледа!

Приветливият и изискан интериор на училище в тези дни се обогатява и разнообразява с разкошна елха. Златно-сребърна, тя грее с пищни рубинени гирлянди.

Елхи, коледни картички и тематични рисунки, снежинки по врати и прозорци, оформяне на специално украсен кът за Коледа – това са само малка част от уникалната украса на класните стаи.

            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                     

 

                             

 

Учениците представиха пред своите родители тържество, посветено на празниците Коледа, Бъдни вечер и Нова година. С много песни, танци и стихотворения, те разказаха за обичаите и традиции у нас и по света. Пожелаха си Весела Коледа и Щастлива Нова година!

 

 

 

 

                                         

                   

 

„Седмица на четенето“ в ОУ“Васил Левски“,с. Хитово/9-13.12.2019г./

В ОУ“Васил Левски“,с. Хитово се проведе традиционната „Седмица на четенето“, тази година тя се проведе в периода 9 -13 декември 2019г.

Ученици от училището гостуваха на децата от детските градини в с. Алцек, Воднянци и фелд.Дянково .Младите четци забавляваха децата с едни от най-популярните приказки за деца.Потопени в този невероятен свят на приказни герои и вълшебства, малките деца прекараха един неповторим ден.

 

Седмицата продължава с още много предизвикателства за учениците.

Ученици участваха в показно занятие за действие при пожар

На 13.11.2019г. в ОУ „Васил Левски” се проведе практическо занятие за действие на учениците, педагогическия и помощен персонал при пожар .

То е част от дейностите, заложени в годишния план на училището.

По време на занятието всички ученици бяха изведени от сградата и отведени на безопасно място.

 

22 април – Международен ден на Земята

Учениците изработиха постери с послания

,,Да опазим Земята чиста и красива”

Рисунка по класове и балони с послания ,,Земята наш дом“

Да засадим дръвче !

„ДА СПОРТУВАМЕ ЗАЕДНО“

2019 г.

 

МАРТЕНСКИ БАЗАР

ВЪЛШЕБНА КОЛЕДА

 

В навечерието на най- хубавият християнски празник- Коледа, учениците от ОУ “Васил Левски“ с.Хитово, изнесоха коледен концерт.

Коледна елха. Грейнали детски личица. Изпълнена с вълнение зала, усмихнати родители, нетърпеливи да се изявят на сцената таланти, вълшебни коледни звуци и магично усещане, че предстои нещо красиво. Такава беше атмосферата на коледното тържество.

С много ентусиазъм и усмивки учениците от всички класове се включиха в празничната програма.

Празникът завърши с коледно приветствие към учениците и учителите от г-жа Раимова – директор на училището, с пожелание за здраве и бодрост, за повече труд и учение, за човечност и доброта.

Първият  учебен  ден – 17 септември 2019

Национален фестивал на руската поезия, песен и танц

„ДА СПОРТУВАМЕ ЗАЕДНО“ 2018 г.

22 април – Ден на Земята

„Ние вече сме грамотни“- Празник на буквите в първи клас

На 28 март 2018 г. първокласниците от ОУ„ Васил Левски “с.Хитово, споделиха своята радост със своите родители и учители, и гордо заявиха, че вече са грамотни. Малките ученици умело доказаха, че знаят всички букви и могат да четат. За положените труд и усилия получиха награда – грамота

 

 Ден на розовата фланелка

 

3 МАРТ – НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ 

Честита Баба Марта! Бъди весела, засмяна, румена и бяла!

 

 

145 години от обесването на Васил Левски!

НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО

11-15.12.2017г.

Учениците се включиха активно и с интерес в Националната седмица на четенето. Елиза от ІІІ клас, облечена като приказен герой откри и закри Седмицата.Проведоха се състезания за най-добър четец.Подредена бе изложба „Моята любима книга”.

В V, VІ и VІІ клас се проведе маратон на четенето”Приказна съкровищница”.Ученици от І-ІVклас рисуваха на тема „Любими приказни герои”. Накрая всички обещаха, че ще продължат да четат.

С настроение за Коледа!

Учениците от Основно училище „Васил Левски“ с.Хитово отбелязаха

1 ноември – Денят на народните будители

С празнична програма, учениците представиха живота и делото на някои от най-видните български просветители, книжовници и революционери, които с действията, мислите и чувствата си са отстоявали националните идеали във времена на слава и робство. Това е един от големите празници на духовността и вечните български ценности – свободолюбие, патриотизъм, почит към родния език и просвещение.

            Освен с рецитал и песни, на тържеството беше представена презентация, която представи кои са народните будители и с какво трябва да ги запомнят по-малките ученици.

 

Ученици участваха в показно занятие за действие при земетресение

В ОУ „Васил Левски” се проведе практическо занятие за действие на учениците, педагогическия и помощен персонал при земетресение.

По време на занятието всички ученици бяха изведени от сградата и отведени на безопасно място.

Успех на конкурса “ Пусть всегда будет солнце“

На IV фестивал на руската поезия, песен и танц учениците от нашето училище отново показаха завидни певчески умения на руски език, с което спечелиха авторитетното жури.

Обучение на председателите на ученическите парламенти -11.04. – 13.04.2017г.  гр.Сливен

Презентацията е за участието на училището по нов проект-BG05M2OP001-2.004.0004″Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности ,развиващи специфични знания, умения и компетентности /Твоят час/“-фаза 1, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.
Влез и разгледай презентация 1 >>
Влез и разгледай презентация 2 >>

Ден на розовата фланелка

3 март- Освобождението на България от османско иго

Посрещане на 1-ви март

19 февруари-патронен празник на училището. ОУ “ Васил Левски“, с. Хитово за пореден път преклони глава пред подвига и саможертвата на Апостола на свободата

Практическо занятие по гражданска защита- евакуация при пожар

Ден на народните будители

Национална седмица на четенето

Първа родителски среща – избор на Обществен съвет

Oткриване на новата учебна година -“ 15 септември – първи учебен ден в ОУ “ Васил  Левски“, с.  Хитово“

За поредна година ОУ“Васил Левски“, с. Хитово каза „НЕ!“ на тормоза ,насилието и агресията.
Всички ученици и учители преминаха под дъга от приятелски свързани ръце и вървяха по розовите стъпки на толерантността.
Красиви“ сърца от усмихнати и щастливи деца“ украсиха училищния двор,а скъпи гости на този ден ни бяха няколко бащи на наши ученици , които разказаха за своите мечти, надежди и очаквания , свързани с техните деца и тяхното образование.

ОУ“Васил Левски“,с. Хитово се преклони за пореден път пред най- великия българин ,патрона на училището-Апостола на свободата.
На 18.02.2016г. пред барелефа на Васил Левски ученици от училището поднесоха венец и с едноминутно мълчание сведоха глави пред подвига на най- достойния от синовете на България.
По- късно всички класове взеха участие в тържествено възпоменание по повод 143 години от гибелта на Апостола.
С презентации, рецитиране на стихове и изпълнение на патриотични песни учениците от училището отдадоха почит към живота и делото на великия карловец.

3 март- Освобождението на България от османско иго

ОУ “ Васил Левски“, с. Хитово отбеляза 137 годишнината от Освобождението на България от османско иго с тържество, на което ученици от училището изпълниха възрожденски песни, стихотворения и всичко това на фона на презентация, посветена на този светъл ден.

„1 Март – посрещане на баба Марта“

Баба Марта бързала, бързала, мартеници вързала … С много настроение и усмивки ученици и учители посрещнаха 1 март.

Да сме живи и здрави, бели и червени, румени, засмени пожела веселата и добра баба Марта!

„Ден на розовата фланелка“

На 25 02.2015г. отново се включихме в инициативата срещу тормоза и насилието в училище.

Още от ранни зори ученици и деца се закичиха с малки тениски- послания против насилието, за приемане на различните от нас.

Във всички класове се проведоха беседи- разговори за този ден и неговото значение ,за необходимостта от толерантност и човечност между хората.

„По следите на Апостола“

Измина една емоционална , интересна и богата седмица под надслов“По следите на Апостола“ в ОУ“Васил Левски“, с. Хитово.

Всички ученици се включиха с ентусиазъм в планираните мероприятия,най- добрите получиха награди за своето участие-за рисунка, участие във викторина и конкурса за най-добър рецитатор.Кулминацията на честванията бе тържественото поклонение пред барелефа на Васил Левски на 19.02.2015г.

С дълбок поклон пред подвига на великия Апостол на свободата ученици от училището поднесоха венец пред барелефа на Левски и отдадоха почит към неговата светла памет.Честването продължи с литературно- музикална програма ,подготвена от представителни групи ,излъчени от всички класове на училището.

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ”ВАСИЛ ЛЕВСКИ”,С. ХИТОВО, ОБЩИНА ДОБРИЧКА,ОБЛАСТ ДОБРИЧ ЕДНА СЕДМИЦА ПО СЛЕДИТЕ НА АПОСТОЛА

/ПО ПОВОД ПАТРОННИЯ ПРАЗНИК НА УЧИЛИЩЕТО/

1. Изложба на тема:“По стъпките на Васил Левски“.

12.02.2015г.             Отг. Кл. Ръководители,Б.Еминов

2. Прожектиране на филм за Апостола.

13.02.2015г.            Отг. Р.Иванова, кл. ръководители

3. Конкурс за най -добър рецитатор на стихове, посветени на Левски.

16.02.2015г.            Отг. Кл. Ръководители,Я. Кръстева

4. Драматизации на произведения ,посветени на Апостола .

17.02.2015г.            отг. П.Борисова,Г.Демирев Кл. Ръководители

5. Викторина „Какво знаем за живота и делото на Васил Левски?”.

18.02.2015г.            Отг. Кл. ръководители, Б.Еминов

6. Тържествено възпоменание и поклонение по повод 19 февруари- „Памет за Апостола”.

19.02.2015г.            Отг. Директор,Ст.Костадинова, Г.Стоянова

ДИРЕКТОР:Ш.Раимова

На 13.12.2014г. в залата на община Добричка се проведе обучение на 67 учители, възпитатели и директори на училища от общината.

Като организатор на събитието ОУ “ Васил Левски“, с. Хитово взе участие в обучението с 9 свои представители. Темата на обучението бе “ Как да научим билингвите да преразказват и съчиняват“, а обучителната институция- ДИКПО- Варна. Лекторът- проф.дпн Маргарита Георгиева- запозна всички представители на училищата със своите виждания за обучение на деца- билингви и с методически похвати, приложени в практиката.

Проведено обучение по бедствия, аварии и катастрофи в училището

На 29.10.2014г. в ОУ“Васил Левски“, с. Хитово се проведе практическо занятие – евакуация при пожар.

Действията на целия персонал в училището бяха адекватни и бързи.В края на занятието учениците бяха запознати с най-неотложните действия при оказване на първа помощ при изгаряне.

“ Ден на толерантността“

На 14.11.2014г. в ОУ“Васил Левски“, с. Хитово се проведе „Ден на толерантността“, който започна с презентация за седемцветната дъга -символ на красотата и многообразието.От посланията на отделните класове за доброта, човечност и хармония се изработи прекрасна дъга ,която украси фоайето на училището.

Празникът завърши с танци на фона на песента „Happy“.

Деня на розовата фланелка

На 26.02.2014г. в ОУ“Васил Левски“, с. Хитово се проведе традиционния вече за училището „Ден на розовата фланелка“.

С много настроение, усмивки и музика ученици от VІІ клас посрещнаха всички ученици и учители още на входа на училището. Всички бяха закичени с малки розови “ усмихнати“ тениски, а по- късно представители на отделните класове поставиха свои послания за доброта, позитивизъм и приемане на “ различните от нас“. Тези послания- цветя образуваха пъстър букет от пожелания и украсиха фоайето на училището.

С тази инициатива децата от училището казаха „НЕ“ на насилието и агресията.

ОУ “ Васил Левски“, с. Хитово е в очакване на 1- ви март!

Една седмица по следите на Апостола в ОУ с. Хитово

– изложба “ Васил Левски-живот и дело“

– Спектакъл “ Под дъгата“ на ДКТ“Дора Габе“, гр. Добрич

– прожектиране на филма “ Демонът на империята“

– конкурс за най- добър рецитатор на стихове, посветени на Апостола

– Викторина “ Какво знаем за Апостола“

Патронен празник в ОУ“Васил Левски“, с. Хитово

В ОУ“Васил Левски“, с. Хитово се проведе седмица под надслов “ По следите на Апостола“. Тя бе посветена на патронния празник на училището и 141 годишнината от гибелта на Васил Левски.

Кулминацията на честванията бе тържественото откриване на барелеф и паметна плоча на Апостола на свободата в училището. Събитието се проведе на 18.02.2014г. и на него присъстваха гости- зам- кметове на община Добричка, кметове на селата в региона, директори на детски градини, общественици, родители.

Извърши се водосвет за освещаване на барелефа и паметната плоча от архиерейския наместник на област Добрич.

Директорът на училището -г-жа Ш. Раимова- поздрави всички присъстващи и тържествено откри Барелефа и паметната плоча на Васил Левски с думите: Да ни е честит този олтар на родолюбието и признателността!

„Денят на толерантността“ в ОУ“Васил Левски“, с. Хитово

С много усмивки, настроение и доброжелателност премина “ Денят на толерантността“ в ОУ „Васил Левски“, с. Хитово.

Още в ранни зори всички ученици и учители бяха посрещнати на входа на училището с усмивка и се закичиха с алени сърца с надпис:“ Бъди добър“. По- късно представители на всеки клас прочетоха послания за доброта и толерантност, които бяха изписани на разноцветни балони.

На фона на песента “ Да направим добро“ учениците от училището танцуваха и се заредиха с настроение за целия ден.

“ 22 Април – Ден на Земята“ – разгледай презентация >>

ОУ“Васил Левски“, с. Хитово е в очакване на най- светлите празници-Коледа и Нова година.

Всички ученици ,заедно с класните си ръководители , трескаво се готвят за предстоящите традиционни конкурси за сурвакница, новогодишна картичка и най- добре украсена стая.

Очаквайте победителите в конкурсите!

Проведено обучение на тема: “ Агресията- методи и форми на противодействие“, проведено на 08.12.2012г. в гр. Добрич.В обучението взеха участие 10 учители и възпитатели от ОУ “ Васил Левски“, с. Хитово